首頁 > 關於EMBA > 管理學院College of Management
關於EMBA About
管理學院College of Management
國立臺中教育大學管理學院由國際企業學系、文化創意產業設計與營運學系事業經營管理碩士班、文創設計管理產業碩士專班、永續觀光暨遊憩管理碩士學位學程、高等教育經營管理碩士學位學程、國際經營管理碩士在職專班(EMBA)、國際經營管理碩士學位學程(IMBA) 等七個研究教學單位所組成,以「文化創新管理」為院發展特色,以「培育人文經濟產業之人才」為院設立宗旨。透過管理學院各系所與國立台中教育大學既有學院之互補與統整,發揮「管理研究教學人才之教育」以及「教育資源之管理」之綜效,協助教育大學掌握時代脈動,培育符合時代所需之教育人員;挹注教育理念於管理人才之養成,提升企業經營之文化素養。

The College of Management at National Taichung University of Education (NTCU) is comprised of seven research and teaching units including the Department of International Business, Department of Creative Design and Management (with the Master Program of Business Administration, MBA), Graduate Program of Sustainable Tourism and Recreation Management, Master Program of Higher Education Management, Executive Master of Business Administration (EMBA), and International Master of Business Administration (IMBA). With “Innovative Management of Culture” as the main feature, the College of Management aims to cultivate talents in humanistic and economic industries. With the complement and combination of the departments in this College and other existing colleges at NTCU, the College of Management integrates the functions of preparing management research scholars and of managing educational resources. It keeps NTCU abreast with the contemporary trends, prepares educators that meet the needs of the time, cultivates managing talents, and promoting cultural literacy on business management.